Cele mai vândute
arzătoare din Cehoslovacia
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine

Urmăriți-ne

Cele mai populare articole


Cum să afli dacă suferi de retenție de apă?

  
Diferența dintre cremele de ciocolată și crema LískoNela

Diferența dintre cremele de ciocolată și crema LískoNelaMajoritatea cremelor de ciocolată, inclusiv și LískoNela sunt creme de nuci tartinabile care au un gust delicios. Dacă ai gustat deja, știi foarte bine, că este foarte dificil să reziști tentației de a goli borcanul întreg dintrodată. Denumitorul lor comun sunt nucile în combinație cu ciocolata sau cacao. Cât de mult diferă între ele și care dintre ele este mai sănătoasă? Hai să analizăm împreună. 

Diferențele de compoziție

În compoziția produselor, ingredientele de bază sunt menționate în ordine descrescătoare. Asta înseamnă că primul ingredient menționat se regăsește în cantitatea cea mai mare în compoziția produsului. 

Compoziția cremei LískoNela: miez de alune de pădure 55 %, ciocolată cu lapte 25 % (maltitol, unt de cacao, lapte praf degresat, pastă de cacao, emulsionant: E322 – lecitină de soia, aromă naturală de vanilie), lapte praf degresat, cacao.

Cremele de ciocolată: zahăr sau zahăr din trestie, ulei de palmier sau de floarea soarelui, alune sau arahide (10-15 %), lapte praf degresat sau semi-degresat, cacao degresată, emulsionant: lecitină de soia, vanilie. 

La prima vedere este vizibil faptul că conform compoziției, cremele de ciocolată nu sunt deloc sănătoase. Conțin, în mare parte, zahăr și ulei și ba din contră un procent foarte mic de nuci. 

Cum stau din punct de vedere energetic?

În ceea ce privește valoarea energetică, nu observăm o diferență prea mare. Aceasta variază de la aproximativ 500–600 kcal la 100 g de produs. Însă important este faptul, din ce energia este produsă. Vei afla în rândurile următoare.  

Conținutul de grăsimi și zahăruri simple 

Conținul de grăsimi a produsului LískoNela este mai mare. Ceea ce nu este surprinzător, deoarece ingredientul de bază a cremei LískoNela sunt alunele de pădure. Așadar conține grăsimi, însă grăsimi sănătoase. Cremele de ciocolată au un conținut mai mic de grăsime, însă ce fel de grăsimi conțin? În mare parte uleiuri. Ce alegi? Nucile sau uleiurile? Pentru mine alegerea este clară, nucile.   

LískoNela conține mai puține zahăruri simple, cu până la 50% mai puțin. Nu este de mirare, deoarece zahărul este ingredientul de bază a cremelor de ciocolată.  

Câștigătorul este...

Pentru mine personal, câștigă cu siguranță LískoNela. Datorită compoziției sale și conținutului redus de zahăruri simple. Poate că te miri, deoarece conține multe grăsimi. Însă cum am menționat deja mai sus, sunt grăsimi și grăsimi. Chiar dacă LískoNela este pe primul loc, asta nu înseamnă să golești borcanul în fiecare zi. Chiar și când vorbim despre nuci, un pumn mic de nuci pe zi este suficient (aproximativ 20g). Te înțeleg, gustul și mirosul acestui deliciu este incredibil și este foarte dificil să reziști tentației, prin urmare încearcă să te ții de deviza: totul cu măsură! :)

Cu siguranță ar trebui să încerci LískoNela și să mănânci mai sănătos! :) 


                              

Citiți blogul
Cele mai vândute
arzătoare din Cehoslovacia
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine