Cele mai vândute
arzătoare din Cehoslovacia
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine

Urmăriți-ne

Cele mai populare articole


Cum să afli dacă suferi de retenție de apă?

  
Cum să includem proteinele în alimentație și să evităm consumul lor exagerat

Cum să includem proteinele în alimentație și să evităm consumul lor exagerat
Cea mai discutată temă privind alimentația sănătoasă și fitness este în ultima vreme proteinele și dozarea acestora. Dar nu întotdeauna putem corect estima cantitatea de completare dar dacă și tu vrei să afli, acest articol este exact pentru tine.

Proteine. De ce sunt bune și ce conține mai mult?

Proteinele sunt compuși organici și au o funcție indispensabilă în corpul nostru. Acestea nu sunt doar elementele de construcție a masei musculare, ci și reglează digestia și descompunerea nutrienților. De asemenea, fac parte și din sistemul imunitar. Este format din hormoni importanți (insulină) și aduce și oxigenul necesar pentru sănătate, fac parte din globulele roșii din sânge.  
Sursa de cea mai mare calitate de proteine, din punct de vedere a compoziției la o cantitate de 100 g din alimente, este carnea, ouăle, brânzeturi și iaurtul. Mai concret acest tipuri: carne de pui și curcan, coadă de vită, spatele de vită, coadă de porc, carnea de iepure, și nu în ultimul rând carne de vânat și tot felul de pește. Bineînțeles și albușul de ou, brânza semi-grasă, skyr, mozzarella și Edam. 

Cum să stabiliți un aport optim de proteine

Depinde de sex, vârstă, activitatea fizică și mulți alți factori. Cu toate acestea, există recomandări generale care te pot ajuta să alegeți cantitățea optimă de proteine.
• Populația normală: 0,8 g/kg greutate corporală/zi
• Persoanele care fac regulat sport (3- 4 antrenamente pe săptămână): 1,2-1,5 g/kg greutate corporală/zi
• Creșterea forței și masei musculare: peste 2 g/kg greutate corporală/zi
• Sportivi de performanță și culturiști kulturisti: 2,5-3 g/kg greutate corporală/zi
Dacă ați decis să începeți să faceți exerciții fizice sau faci sport activ, iar scopul tău este să reduci grăsimea în favoare mușchilor, păstrează un aport optim de 1,2-1,5 g/kg/zi. Dacă nu ești sportiv de performanță, culturist sau halter profesionist, organisumul nu poate utiliza valori proteice mai mari. 

De ce sunt atât de discutate proteinele în timpul antrenamentului și reducerii? 

Fără un aport suficient de proteine într-o dietă de reducere, ai pierde nu numai grăsime, ci și masa musculară activă. Pentru a proteja mușchii existenți împotriva dispariției și în același timp pentru a sprijini creșterea lor, trebuie să suplimentezi pentru o cantitate optimă. 
Proteinele sunt compuse din aminoacizi. Printre ele se includ cunoscutele BCAA care reprezintă până la 33% din proteinele musculare, aceștia te vor ajuta în regenerea mușchilor după antrenament. Proteinele au și o sățietate excelentă. Dacă le vei consuma sub formă de o alimentație complexă (carbohidrați, proteine, acizi), vei fi saturată timp de 3 ore. 


Și în concluzie … De ce nu trebuie să desășiți aportul de proteine? 

Ca și excesul de grăsimi și carbohidrați, excesul de proteine poate fi depozitat sub formă de grăsime. Prin urmare, este recomandat să ai o alimentație echilibrată și să nu preferi un macro-nutrient față de alții. Așadar dacă depășești optimul ideal pentru tine, cu siguranță nu accelerezi creșterea masei musculare, nici arderea grăsimii, mai degrabă încarci rinichii, vei fi obosită și se va manifesta și în problemele digestive.

Dacă încă nu ai observat astfel de simptome sau doar eziți cum să foloseșți suplimentele proteice, contactează-ne și te vom ajuta cu plăcere.

Citiți blogul
Cele mai vândute
arzătoare din Cehoslovacia
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine