Top cele mai populare produse fitness
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine

Urmăriți-ne

Cele mai populare articole


Cum să afli dacă suferi de retenție de apă?

  

Cum să afli dacă suferi de retenție de apă?

Cum să afli dacă suferi de retenție de apă?

Această întrebare este una dintre cele mai frecvente din ultima vreme pe care o primim de la fetele de pe instagram. De aceea am decis să vă aducem câteva sfaturi care te vor ajuta să afli dacă suferi de retenție de apă și cum să scapi de ea? 

Ai observat că ai umflături vizibile 

Umflăturile reprezintă o dovadă vizibilă și tangibilă că suferi de retenție de apă. Poți observa la următoarele părți ale corpului:
• Ochii - dacă suferi de ochi umflați care, dimineața după trezire, arată ca și cum te-ai distrat și n-ai dormit toată noaptea, cu toate că realitatea este cu totul diferită, acesta poate să fie un semn care arată că ai retenție de apă. 
Degetele de la mână - o altă dovadă a retenției de apă în organism este faptul că nu poți scoate inelul sau alte bijuterii de pe deget. Sau deodată trebuie să muți gaura de la cureaua ceasului deoarece este prea îngustă.
Gambe și picioare umflate - apa excesivă în organism se poate manifesta astfel și pe parcursul zilei, de exemplu deoadată simți că blugii sunt strâmți în partea gambelor și picioarelor ca și cum ai avea impresia că sunt noi sau recent spălați.  
• Tălpile – poți să observi la degetele picioarelor sau dacă ciorapul te strânge și lasă urme pe piele, la fel motivul poate să fie retenția de apă. 
• Stomacul – senzația de balonare  poate de asemenea să aibă legătură cu retenția excesivă de apă în organism.

Umflăturile și retenția excesivă a apei poate fi de asemenea o manifestare a celulitei. Deci dacă suferi de celulită, retenția de apă poate fi una dintre cauze. 

Umflăturile, de asemenea, pot avea legătură cu funcția proastă a rinichilor sau cu tensiunea arterială ridicată sau probleme legate de sistemul limfatic, de aceea dacă ai probleme cu umflăturile, nu ezita să consulți medicul, astfel vei fi mai sigură până ce vei începe cu lecuirea personală. 

Problemă cu scăderea din greutate sau menținerea greutății 

Dacă încerci să slăbești ultimele kilograme în plus, încerci să-ți tonifiezi corpul și să-ți menții greutatea optimă, muncești și ții cont de principiile unui stil de viață sănătos, cu toate acestea nu reușești să scapi de kilogramele în plus. Greutatea doar oscilează în sus și jos. Poate ar trebui să te gândești dacă nu cumva retenția de apă joacă un rol. 

Disproporția dintre aportul și eliminarea apei 

Consumi multe lichide dar mergi la toaletă mai rar? Și aceasta poate fi o manifestare de retenție excesivă de apă în organism. 

Putem să aflăm cantitatea de apă din organism?

Poți să afli care este cantitatea ta reală de apă din organsim și care este cantitatea de apă optimă cu ajutorul aparatelor care analizează constituția corporală. Printre aceste aparate se include, de exemplu, Bodystat sau Inbody. Deci dacă dorești să fii sigură, nu ezita și analizează-te. 

Poți să combați retenția de apă din organism dacă îți modifici stilul de viață. Cum poți să o faci, vei afla în articolul următor, 6 sfaturi să combați retenția de apă din organism,
sau poți să încerci un ajutor excelent în combaterea retenției de apă Water Fighter.

Top cele mai populare produse fitness
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine