Top cele mai populare produse fitness
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine

Urmăriți-ne

Cele mai populare articole


Cum să afli dacă suferi de retenție de apă?

  
Ai pofte? Care sunt semnificațiile ascunse din spatele lor?

Ai pofte? Care sunt semnificațiile ascunse din spatele lor?Ești și tu o luptătoare împotriva dulciurilor ascunse la fiecare colț? Rezistența la dulciuri este aproape supraumană pentru tine? Te-ai întrebat vreodată ce semnificație are pofta de dulce? De ce simți nevoia constantă și nu te poți abține la dulciuri. Îți vom prezenta cele mai frecvente cauze ale acestor pofte și greșelile de evitat.  

Mișcare excesivă și lipsă de alimentație

Dezichilibrul dintre mișcare și odihnă este cauza foarte frecventă a poftei de dulciuri. Cel mai des întâlnită este atunci când încerci să slăbești. Spui că dorești să pierzi din greutate, așa că începi să exersezi mult mai mult și reduci aportul de energie în alimente și te concentrezi pe forme intense de exrciții, cum ar fi spinning, jumping, aerobic și multe alte. Acestea sunt cele mai frecvente greșeli. Activitățile fizice intense sunt folosite pentru a dezvolta condiția fizică și adesea prin ele se arde în special glucoza și mai puțin grăsimea. Este vorba de activități cu un ritm cardiac mare chiar foarte mare ( până la zona anaerobă). Mai ales, dacă uiți să suplimentezi în mod adecvat carbohidrați, atunci după o astfel de activitate cu siguranță te vor lovi poftele. 

Lipsa de carbohidrați complecși în alimentație

Atunci când încerci să reduci greutatea sau începi să mănânci sănătos, citești deseori că dacă omiți garnitura și pâinea, totul va merge de la sine. Însă garniturile și produsele de patiserie potrivite sunt sursa de carbohidrați complecși (compuși) și atribuția lor fiind echilibrarea treptată a nivelului de glicemie și astfel previne fluctuațiile de energie în timpul zilei și pofta de dulce. Așadar, ține cont de faptul că dacă ai un prânz dietetic, sub formă de carne la grătar cu salată de legume, atunci inevitabil după amiază te vor lovi poftele. Este necesar să alegi carbohidrații potriviți, și anume cei cu un indice glicemic scăzut, care sunt eliberați în organism mai lent și treptat. Mai exact, este vorba de diferite cereale integrale (garnituri) și pâine integrală. 

Simptomele stresului

Stresul, unele crize în viață sau starea de spirit proastă sunt alte cauze ale poftelor de dulce. Dulciurile ajută la creșterea nivelului de serotonină care ne stabilizează psihicul. Cu siguranță nu este rău, când într-o perioadă dificilă, din punct de vedere mental, alegi, de exemplu, ciocalata. Dar trebuie să fii atentă să nu devină o rutină în cantități mari. Deoarece legătura dintre dulce și starea calmantă poate creea o dependență. Și atunci este dificil să treci peste ea. 

Hormonii „nebuni“ 

Cu siguranță, înainte de perioada de mentruație te-au lovit diferite pofte. Este absolut normat și natural. În această perioadă, apar modificări hormonale, precum și o creștere a metabolismului bazal cu până la aproximativ 500 kcal. Deci, corpul tău emite în mod natural mult mai multă energie pe zi. Deci, înainte de menstruație nu trebuie să-ți fie frică să te răsfați cu o porție mai mare sau să îți permiți și ceva gustos. Ciocolata neagră de calitate cu un conținut ridicat de cacao este potrivită. În plus, conține fier și magneziu, elemente necesare nu numai în timpul menstruației.  

Somn slab și insuficient

Dacă dormi mai puțin de 5 - 6 ore pe termen lung, atunci corpul tău începe să mărească producția hormonului ghrelin și, din contra, să scadă nivelul hormonului de leptină, ceea ce duce la un sentiment mai mare de foame și poftă. Astfel, somnul slab și insuficient poate induce un aport crescut de calorii în ziua următoare. Experții recomandă minim 7 ore de somn regulat și de calitate zilnic. 

Dacă ești una dintre cele care au probleme cu somnul, atunci nu ezita să incluzi produsul nostru Sweet Sleep. Nu este un medicament, ci un amestec de ierburi care te va ajuta să-ți îmbunătățești somnul. 


Top cele mai populare produse fitness
Livrare rapidă
în toată Europa
Cele mai frumoase pachete
roz sub soare
Nu suntem un magazin online obișnuit, suntem fete ca tine